5 sfaturi pentru a consuma mai puțină grăsime

Toamna este anotimpul în care copiii se reîntorc la şcoală, în care revenim din concedii, ne schimbăm garderoba dar este şi perioada ideală pentru unele rezoluţii din domeniul nutriţiei.

Şi în toamna anului 2016 cel mai important obiectiv- adio senzaţie de greutate. Adio deci mese care conţine ingrediente pline de grăsime care nu sunt deloc benefice pentru sănătate.

Care este baza unor meniuri healthy? Ce trebuie să faci pentru a consuma mai puţine grăsimi?

Moderează consumul de grăsimi saturate. Limitează consumul de mezeluri, de unt, de sosuri bogate în materii grase, de chipsuri, de prăjituri, dulciuri de tot felul sau brânză tartinabilă.

Optează pentru un mod de preparare al felurilor de mâncare mai sănătos. Nu prepara alimentele în ulei. Cel mai bine ar fi să pregăteşti felurile de mâncare pe grătar, la cuptor sau în tigaia anti-aderenta fără ulei.

Alege să consumi doar carnea slabă. Lasă deoparte carnea mult prea bogată în grăsimi. Cel mai bine ar fi să optezi pentru carnea mai slabă. Adică cea de pui, de viţel sau de iepure. Nu te lăsa tentată de pieliţa crocantă a puiului fript. Este mult prea grasă.

Nu mai adăuga materii grase preparatelor tale. Adică unt, smântână… De exemplu, poţi prepara un sos bechamel, fără unt. Ai impresia că nu se poate? Ba se poate. Amestecă 50 de grame de făină integrală cu puţin lapte rece, încălzeşte totul puţin şi mai adaugă 50 de cl de lapte până obţii consistenţa dorită.

La restaurant, mizează pe cele mai echilibrate meniuri. Nu consuma cele mai bogate şi mai grase varietăţi de pizza. Adică o pizza cu patru tipuri de brânză, cu calzone… cel mai bine ar fi să mizezi pe cele cu legume. Sau alege să consumi legume alături de cartofii prăjiţi. La desert cea mai bună alegere este o salată de fructe.

Un comentariu la „5 sfaturi pentru a consuma mai puțină grăsime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *