Avantaje și dezavantaje produse de versiunea Beta

Adesea, oamenii utilizatori de dispozitive de ultima generatie nu isi pot da seama ce inseamna versiunea Beta. Aceasta este considerata a fi versiunea completa, care nu este pregatita pentru folosirea completa in forma finala pentru ca nu sunt efectuate testele necesare, erorile nu sunt corectate si conditiile reale nu pot fi prezentate.

Sistemul Beta este valabil atat pentru un sistem de operare, cat si pentru un site sau o aplicatie. Sunt cazuri in care sistemul Beta este deschis pentru cei care se incumeta sa incerce aceasta versiune destul de instabila, dar si in care sistemul Beta este inchis, conceput doar pentru un anumit tip sau numar de utilizatori.

Asadar, scopul versiunii Beta consta in principal in testele care se aplica performantei si in nevoia de a identifica problemele ce cauzeaza erori. In plus, Beta ofera o mai buna intelegere a modului de functionare si posibilitatea de eliminare a erorilor.

Testarea Beta implica feedback-ul trimis de testeri si trimiterea automata a statisticilor. Testerii mai experimentati sunt capabili de a da informatii utile pentru dezvoltatori in vederea adaugarii unor functionalitati sau a unor idei imbunatatite.

Din punct de vedere al sigurantei folosirii versiunii Beta, aceasta este destul de sigura pentru descarcare si testare, insa orice aplicatie care se afla in acest stadiu cu siguranta va avea si erori sau neajunsuri ce trebuie corectate, ceea ce inseamna ca modul de functionare va fi diferit de versiunea finala.

Testarea Beta este destul de restrictiva, indeosebi in cazul versiunii inchise. Versiunea deschisa sau publica, in general, este gratuita si poate fi descarcata fara aprobari si invitatii din partea dezvoltatorilor. Diferenta dintre cele doua versiuni, cea inchisa si cea deschisa face referire la necesitatea aprobarii sau a invitatiei pentru descarcare.

In concluzie, versiunea Beta a unor site-uri, moduri de operare sau a unor aplicatii este foarte importanta pentru versiunea finala ce urmeaza sa fie folosita de mii de utilizatori. Versiunea Beta, careia pana acum nu i s-a acordat prea mare importanta, acum este vazuta ca si un domeniu de interes pentru multi dezvoltatori, dar si testeri in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *