Beneficiile fisticului, aurul verde al oleaginoaselor

Fisticul este cel mai bun prieten al deserturilor si aperitivelor, dar nu numai. Se face remarcat de asemenea si in categoria nutritie, datorita beneficiilor sale uimitoare. Bogat in minerale si proteine, acesta are de asemenea, efecte benefice si in ceea ce priveste somnul.

Atunci cand vorbim despre oleginoase celebre sau populare, pline de beneficii, cel mai adesea uitam de fistic. Acest fruct uscat, in nuante de verde ascunde o multime de comori nutritionale sub coaja sa.

Zana cea buna a somnului. Chiar daca fisticul are o multime de beneficii minunate, cel mai uimitor este cu siguranta acesta- are un efect foarte benefic asupra somnului. Melatonina, un hormon care poate regla somnul, este prezenta in cantitati importante in fistic.

Pentru un gram de fruct, nesarat, se obtin 660 nanograme de melatonina. Aceasta concentratie este echivalenta pentru alte nuci, dar se poate regasi si in oua sau peste, de exemplu.

Fisticul este multifunctional. Fisticul colctioneaza o multime de minerale. Potasiu, zinc, cupru, dar si seleniu sau fier. Nu are cum sa uite de niciunul. Nivelul sau important de magneziu, corelat cu melatonina pe care o contine, este de mare ajutor pentru a lupta contra stresului.

Foarte bogat in antioxidanti, micul fruct uscat in nuante de verde te poate auta sa te tii departe de bolile cardio-vasculare si anumite tipuri de cancer. dar fisticul mai contine si vitaminele B1 si B6 care pot participa la reinnoirea celulelor.

Cum ramane cu fibrele? Si in acest caz, fisticul este o sursa foarte buna de fibre. De asemenea, fisticul este foarte slab in zahar si bogat in proteine. Fisticul este slab in zahar in mod natural. dar are in acelasi timp si puterea de a ajuta la reglarea nivelului de glicemie mai ales la cei care sufera de diabet de tip 2. Acizii sai mono – nesaturati, precum cei de la uleiul de masline, fac din fistic un puternic aliat contra colesterolului.

In plus, nivelul sau exceptional de proteine, fac din fistc, o adevarat comoara pentru cei care vor sa ia cea mai sanatoasa gustare. Mai ales pentru sportivi sau pentru cei care au un regim vegetarian de viata.

Atunci cand vrei deci sa rontai ceva, alege fisticul. Decat sa alegi ciocolata sau biscuitii sarati, alege fisticul. Iti vei face plinul de vitamine, de protene si de grasimi bune. Dar vei avea repede si o senzatie de satietate.

Un CV foarte bun pentru fistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *