Cappadocia – o alegere potrivită

Turcia este o tara a contrastelor, o tara a aromelor si a culorilor, o tara unde turistii descopera frumusetile locale si ajung sa cunoasca un pic din traditiile si obiceiurile poporului turc. Dincolo de zonele turistici, Cappadocia este o regiune muntoasa care nu se afla in topul listei preferintelor turistilor fiind o zona istorica incarcata cu multe amintiri si povesti.

Orasele subterane sunt cele care atrag atentia datorita aspectului neobisnuit. Acestea au luat nastere in niste grote acolo unde crestinii au fost nevoiti sa se ascunda in urma persecutiei romanilor. Timpul a trecut, iar aceste orase au inceput sa se dezvolte si sa capate un aspect de basm care a reusit sa se pastreaze pana in prezent.

O alta atractie turistica este reprezentata de catre orasul subteran Derinkuyu. Acesta a fost descoperit intamplator in anul 1963 de catre un localnic fiind in prezent printre cele mai mari orase subterane din lume.

Fara doar si poate cea mai frumoasa, dar si cea mai intensa experienta din Cappadocia este zborul cu balonul. Pentru o astfel de aventura, turistii straini vin de la mii de kilometri distanta pentru a se bucura de frumusetea peisajelor.

Sute de baloane coloreaza cerul in fiecare dimineata si ofera turistilor o imagine unica, o imagine ce va ramane adanc intiparita in mintea lor.

Exista foarte multe localuri unde turistii pot savura o supa de linte sau un ceai. Mancarurile traditionale se afla la tot pasul, iar mirosul preparatelor incanta simturile celor prezenti. Este important de precizat faptul ca preturile afisate sunt unele accesibil oricarui turist ceea ce reprezinta un mare punct in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *