Cele mai cunoscute melodii din filme și seriale

Nu este un secret faptul ca o melodie selectionata cu grija poate transforma un film sau un serial si te poate marca intr-un mod pozitiv, aceasta reusind sa sustina mult mai bine actiunea care are loc.

In general, multe melodii sunt indragite, dar se mai intampla ca multe filme sa repete reteta melodiilor clasice, folosite si de alte filme sau seriale, iar acest lucru nu face decat ca o anumita sa fie folosita in exces, iar persoanele care urmaresc aceste productii sa ajunga sa se plictiseasca.

Uneori atunci cand incepe o anumita melodie, cam stim la ce sa ne asteptam de la un anumit film. O astfel de melodie este Angel de Sarah McLachlan, ea fiind folosita foarte frecvent atunci cand un personaj dintr-un anumit film a murit.

Aceasta coloana sonora si-a facut simtita prezenta in filme precum Angel sau Felicity. O alta melodie foarte frecvent intalnita este True de Spandau Ballet, aceasta melodie te duce cu gandul la o comedie romantica, ea facandu-te sa te intorci in timp, in anii 80. Ea a fost folosita in multe filme precum „Crazy. Stupid. Love” sau „Charlie`s Angels”.

In multe filme watchserieshd in care are loc o lupta umoristica, Kung Fu Fighting the Carl Douglas este melodia care predomina. Pe langa Kung Fu Panda, aceasta melodie mai este intalnita si in „Daddy Day Care”, dar si in „Supercop”.

Rolul melodiei Europe – Final Countdown este de a mari suspansul intr-o anumita scena, ea fiind folosita in numeroase filme precum „Chuck”, „Glee” sau „Scrubs”. O melodie care pare sa transmita foarte multe, acesta fiind motivul pentru care este inclusa in numeroase filme este Hallelujah de Leonard Cohen, ea reusind sa surprinda senzatiile personajelor pe care le vedem in film mult mai bine.

Aceasta compozitie muzicala este folosita destul de frecvent in filme, cele mai cunsocute filme care prezinta aceasta melodie fiind „Ugly Betty” si „Shrek”. Melodia Sweet Home Alabama este una foarte apreciata in Statele Unite, in special in zona de sud a acestei tari, ea iesind in evidenta datorita numeroaselor filme si seriale in care apare.

Intalnim aceasta melodie in „Forrest Gump”, „Sahara” sau „The Girl Next Door”. O alta compozitie muzicala la fel de intalnita in filme si seriale este Walking on Sunshine de Katrina & The Waves, aceasta ducandu-ne cu gandul la faptul ca toate lucrurile merg foarte bine pentru personajele pe care le vedem in filmele sau in serialele pe care le vizionam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *