Cum trebuie utilizate fotografiile în mod eficient în mediul online?

Foarte multi oameni care au site-uri pe diferite nise considera ca este suficient sa adauge pe acestea fotografii, pentru a atrage cat mai multi oameni. Adevarul este ca imaginile trebuie sa fie alese in functie de anumite criterii, pentru a-si atinge scopul si pentru ca publicul tinta sa sporeasca din ce in ce mai mult! Mai jos se pot gasi cateva sfaturi pretioase in acest sens!

Fotografiile trebuie alese in functie de subiect
In cazul articolelor care contin informatii pe un anumit subiect, fotografiile trebuie sa ilustreze ceva reprezentativ pentru mesajul general al textelor. De exemplu, daca un articol este despre delfini, iar el este insotit de imagini cu parcuri de distractie, utilizatorii din mediul virtual vor parasi acest site, considerand ca au fost pacaliti.

Dimensiunile ideale
Un alt aspect ce trebuie luat in considerare in privinta postarii fotografiilor in mediul online este referitor la dimensiuni. Imaginile trebuie sa fie mereu frumos incadrate pe site-ul pe care sunt postate: ele nu trebuie taiate mai mult decat este necesar si nici nu trebuie sa fie mari decat pagina. Preferabil este ca inainte de publicarea unui articol, cei care se ocupa de el sa dea un preview, pentru a vedea cum urmeaza sa arate articolul respectiv atunci cand este postat pentru utilizatori!

Fotografii care sa starneasca emotie
Cei care au site-uri sau bloguri trebuie sa foloseasca intotdeauna fotografii care sa starneasca emotie, fotografii care sa ,,sa spuna ceva”. In acest sens, culorile, dar si personajele din imagini conteaza foarte mult!

Optimizare SEO
Nu doar textele din mediul online trebuie optimizate din punct de vedere SEO, ci si imaginile. Astfel, site-urile pot urca frumos in topul motoarelor de cautare. Este foarte important ca atunci cand fotografiile sunt incarcate pe paginile Web, in spate sa fie realizate toate setarile importante: titlul fotografiei, link-uri spre care sa duca aceasta, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *