De ce ar trebui să consumi lapte de ovăz? 5 motive

Din familia varietăţilor de lapte vegetal, laptele de ovăz este unul din cele mai cunoscute. Vrei să descoperi această băutură cu multiple beneficii? Iată care sunt caracteristicile sale principale şi de ce ar trebui să îl consumi.

Beneficiile laptelui de ovăz provin direct de la caracteristicile nutriţionale ale ingredientului său de bază, sămânţa de ovăz.

Un indice glicemic scăzut. Faţă de alte tipuri de lapte vegetal precum laptele de orez de exemplu, laptele de ovăz are un indice glicemic foarte scăzut faţă de cel de vacă. Acest lucru înseamnă că este asilimilat mai lent de către organism şi că este cea mai bună alternativă la laptele de vacă pentru cei care suferă din cauza diabetului.

O băutură 100% vegetală. Laptele de ovăz nu este un lapte în adevăratul sens al cuvântului. Ci mai degrabă o băutură vegetală sau un suc mai precis. Este cea mai bună alternativă la laptele de vacă pentru vegetarieni.

Nu are lactoză, nici colesterol. Datorită faptului că este 100% vegetal, laptele de ovăz nu conţine lactoză, nici colesterol. Cea mai sănătoasă alternativă deci pentru laptele de vacă atât de controversat şi de blamat.

Cea mai bună sursă consecventă de vitamine. Laptele de ovăz este o sursă foarte bună de vitamine. Mai ales vitamina E şi vitamine din grupa B. În plus, mai conţine glucide şi minerale, dar şi beta-glucan, o fibră solubilă care poate încetini absorbţia de glucide. Este perfect dimneaţa alături de muesli sau într-un suc smoothie.

Prepararea sa este una foarte simplă. Laptele de ovăz se poate prepara foarte uşor. Îl poţi prepara chiar la tine acasă fără dificultate. Trebuie doar să mixezi în blender 100 de grame de fulgi de ovăz, un litru de apă şi un ingredient pentru aromatizare, scorţişoara de exemplu. Filtrează totul şi vei obţine celebra băutură plină de beneficii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?