De ce ar trebui să integrezi cânepa la tine în alimentație?

Ciocolata, deserturi, bauturi… aceste mici seminte cu gust de alune se folosesc din ce in ce mai des in tot felul de meniuri.

Canepa nu are nimic de –a face cu cannabisul care se fumeaza. Semintele de canepa se folosesc din ce in ce mai mult in domeniul cosmeticii, dar si in cel culinar. Iata de ce ar trebui sa le integrezi si tu la tine in alimentatie.

Canepa- un aliment al viitorului. Specialistii din domeniul sanatatii ne sfatuiesc sa consumam din ce in ce mai mult alimente durabile, mai putina carne si mai multe vegetale. Este deci un aliment al viitorului deoarece cultura sa nu necesita niciun pesticid.

Canepa contine mai multe proteine decat legumele uscate. Semintele de canepa decorticate contin in jur de 33% proteine, adica mai mult decat legumele uscate al caror nivel variaza intre 18 si 25%. Este chiar si mai bogata decat carnea, care are in jur de 20%.

In plus, este vorba despre proteine de buna calitate deoarece furnizeaza 9 aminoacizi esentiali si sunt foarte usor de asimilat de catre organism. Sunt deci si mai bune atunci cand sunt asociate cu legumele uscate sau cu cerealele.

Canepa poate inlocui ouale. Pentru a schimba putin proteinele vegetale, putem consuma 2 linguri de seminte de canepa, adica in jur de 13 grame de proteine, putand inlocui 2 oua, 2 iaurturi sau 70 de grame de carne tocata sau 60 de grame de piept de pui.

Canepa contine la fel de multe fibre ca si painea integrala. Semintele de canepa care nu sunt decorticate contin in jur de 30% fibre. O lingura- 20 de grame este echivalentul a 4 felii de paine integrala. Sunt perfecte pentru a regla tranzitul si pot alunga foamea in mod natural. Poti incepe deci masa cu o salata de cruditati si cu seminte de canepa care iti vor permite sa nu abuzezi prea tare de preparatele mai grase ce urmeaza a fi consumate.

Canepa contine acizi grasi omega 3. Aceste grasimi sanatoase care pot proteja neuronii sau inima se regasesc si in canepa. O lingura de canepa, adica in jur de 20 de grame, furnizeaza in jur de 85% din aportul zilnic recomandat.

In plus, canepa este bogata si in acizi grasi omega 6. Adica grasimile nesaturate care ne ajuta sa reducem nivelul de colesterol rau. Se poate cumpara si ulei de canepa care contine de doua ori mai multi acizi grasi omega 3 decat cel de rapita sau de nuci.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?