De ce să consumi fructe uscate mai des

Fructele uscate au căpătat această denumire datorită faptului că, spre deosebire de celelalte fructe, au în compoziție 50% apă sau mai puțin. Fructele uscate sunt considerate alimente complete și energetice din punct de vedere nutrițional deoarece sunt surse de acizi grași esențiali, de vitamine, minerale și antioxidanți. Există o mare varietate de fructe uscate: migdale, nuci, smochine sau curmale. Beneficiile fructelor uscate sunt numeroase. Există o mulțime de motive pentru care ar trebui să le consumi mai des. Iată câteva din ele.

Fructele uscate ameliorează sănătatea cardiacă. Conținutul bogat de acizi grași esențiali al fructelor uscate le transformă pe acestea în aliate de preț al regimurilor ce au drept scop principal întărirea inimii. În plus, fructele uscate au un conținut bogat de acid alfa-linolenic ceea ce diminuează riscul producerii unor aritmii cardiace și acumularea colesterolului în artere. Fibrele și sterolii vegetali diminuează lipidele care se reabsorb de-a lungul intestinului și facilitează expulzarea acestora.

Fructele uscate protejează sănătatea cerebrală. Fisticul și nucile conțin un număr mare de acizi aminați esențiali și antioxidanți care protejează memoria și sănătatea cerebrală. Conținutul bogat de acid folic și vitaminele A și E ameliorează funcția sistemului nervos central și diminuează riscul apariției demenței sau bolii Alzheimer.

Fructele uscate sunt anti-inflamatorii. Acizii grași Omega 3 existenți în fructele uscate se află în strânsă legătură cu diminuarea și controlarea procesului inflamator al corpului. Un număr mare de medici ne asigură de faptul că majoritatea bolilor sunt cauzate de un dezechilibru inflamatoriu. De aceea, consumul fructelor uscate este recomandat pentru a preveni apariția bolilor cronice.

Fructele uscate îmbunătățesc sănătatea digestivă. Principalele virtuți ale acestor alimente asupra sănătății digestive se datorează conținutului bogat de fibre. Acesta ameliorează absobția nutrienților de către intestin și facilitează mișcarea acestora prin eliminarea corectă a deșeurilor. Consumul regulat de fructe uscate diminuează indigestia.

După cum ai văzut, motivele pentru a consuma aceste fructe sunt numeroase. Le poți consuma ca atare sau adăugate în rețetele tale preferate.

Un comentariu la „De ce să consumi fructe uscate mai des

  1. Spirited Away/Sen to Chihiro no Kamikakushi watch series tv
    Pentru un film animat este cel bun din toate timpurile, cu o simbolica geniala si sugestiva, o lupta intre traditional si modern ascunsa subtil intr-o lume a spiritelor magic animata de Miyazaki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *