Feedback-ul e important pentru bloggeri

De când am descoperit blogurile și am devenit eu însumi un blogger, cel mai important lucru înafară de blogul în sine (conținut, design, promovare) mi s-a părut feedback-ul pe care-l primesc de la persoanele care mă citesc.

Sunt foarte mulți care intră, citesc și apoi pleacă fără să lase vreun comentariu, fără să dea like (acolo unde există posibilitatea de a da like) și fără să se aboneze la newsletter. Lucrul acesta cred că e cel mai de-motivant lucru posibil fiindcă te uiți la statistici, vezi acolo multe numere mai mari sau mai mici însă atunci când ești intrii la un articol abia se găsesc câțiva comentatori, fapt ce e destul de deranjant pentru majoritatea bloggerilor.

Pentru mine personal sunt mult mai importante comentariile, numărul de abonați de la newsletter și mesajele pe care le primesc pe mail cu ajutorul paginii de contact decât numărul de unici pe care-i am zilnic, indiferent că serviciul de statistici are o acuratețe destul de mare (adică numărul de vizitatori e cât se poate de real) pe mine mă entuziasmează mai mult atunci când primesc un mesaj de felicitări, un comentariu în legătură cu conținutul unui anumit articol sau atunci când văd numărul persoanelor care s-au abonat la newsletter.

Așadar, dacă sunteți cititori de bloguri vă recomand să le lăsați feedback autorilor fiindcă sunt cea mai bună sursă de motivație. Nimic nu e mai frumos ca atunci când îți verfici mailul dimineața și găsești mesaje de felicitări, ca atunci când te uiți la comentarii și vezi că mulți oameni au aceeași părere ca și tine sau atunci când vezi că sunt foarte multe persoane interesate de conținutul tău care și-au introdus mailul în caseta de abonare și primesc un mesaj de fiecare dată când tu postezi ceva nou. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *