Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro – preț, caracteristici și data lansării

Au fost deja dezvaluite in mod oficial noile telefoane Huawei, Mate 30 si Mate 30 Pro. Daca stim deja destul de multe lucruri cu privire la partea materiala a acestor telefoane, ne ramane o intrebare enorma : care este sistemul de operare cu care vor fi dotate si care sunt aplicatiile de care vor beneficia?

Data lansarii si context. Pe data de 19 septembrie Huawei si-a oficializat noile sale telefoane, Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro. Huawei are obiceiul sa isi lanseze noile produse la scurt timp de la prezentarea lor oficiala. Cele doua aparate sunt succesoarele lui Mate 20 si Mate 20 Pro, dezvaluite in octombrie 2018. La mai putin de un an mai tarziu, Huawei « recidiveaza » cu o gama noua de telefoane din gama premium. Insa, intr-un an, s-au intamplat destul de multe lucruri cu constructorul chinez.

Intre timp, Trump si administratia sa au interzis orice schimb intre Huawei si partenerii sai americani. Drept urmare, Huawei nu mai poate folosi Android si aplicatiile acestuia pe telefoanele sale. Fabricantul este privat de Play Store, Gmail, Google Maps. Mai exista si zvonul ca Huawei Mate 30 si Mate 30 Pro nu va fi lansat in unele tari europene insa nimic oficial pentru moment.

Design. Mate 30 Pro este un aparat dotat cu un ecran de 6,7 inchi. Ar trebui sa profite de un ecran curbat pe margini si drept, in genul lui Mate 20, sau si mai bine, in genul lui P30. Ecranul ar putea fi si mai borderless pe margini. Aparatul ar trebui sa beneficieze de un breton in partea fin fata, similar cu cel regasit pe Mate 20.

Procesor si capacitati. Mate 30 si Mate 30 Pro ar trebui sa fie echipate, pentru prima data, cu noul Kirin 990, succesorul lui Kirin 980, lansat in urma cu un an si care oferea deja performante excelente. In ceea ce priveste memoria, avem 6 sau 8 GB, in functie de modelul ales. Capacitatea de stocare ar trebui sa fie de 128 sau 256 GB, tot in functie de modelul ales. Se vorbeste si despre o versiune de 512 GB insa nimic oficial pentru moment.

Aparat foto. Mate 30 Pro urmeaza sa beneficieze de un aparat foto cvadruplu in partea din spate. Doi senzori ar trebui sa beneficieze de o calitate a imaginii de 40mpx. Regasim si un zoom 5X de 8mpx. Totul este semnat de Leica, bineinteles.

Cert este ca nu va exista nicio aplicatie Android pe aceste doua noi telefoane de la Huawei. Cat despre Android, Huawei trebuie sa se multumeasca cu versiunea Open Source a sistemului de exploatare. Huawei fie va comercializa telefoanele cu Harmony OS, fie va livra un smartphone simplu, oferind o versiune bazica de Android.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?