În sezonul 3, Steve Harrington rămâne cel mai reușit personaj din Stranger Things

Difuzarea sezonului 3 al serialului Stranger Things a scos la iveala noi talente, confirmand totodata revelatii precedente. Devenit cool inca din sezonul 2,personajul Steve Harrington continua sa faca parte din cele mai bune lucruri care i s-au putut intampla acestui serial. Fratii Duffer par uneori lipsiti de inspiratie cand vine vorba despre dezvoltarea anumitor protagonisti – ne referim la Max si Lucas – insa nu a fost si cazul lui Steve Harrington. Apartinand gastii de tipi populari care nu suporta daca o femeie ii rezista, Steve a dezvaluit, de-a lungul episoadelor, o cu totul si cu totul alta personalitate, dezvoltant astfel in sezonul 2 al serialului cea mai emotionanta prietenie cu Dustin.

Stranger Things este un serial care nu inoata intotdeauna in subtilitate, ne era teama ca in acest nou sezon 3 sa caricaturizeze aceasta relatie. Insa nu s-a intamplat acest lucru. Scenaristul a avut o ideea foarte buna, aceea de a introduce in acest grup o nou protagonista, pe Robin, jucata de catre revelatia Maya Hawke. Personalitatea sa (blazata fara sa fie insa rea) o face versiunea feminina perfecta a lui Steve. Intr-un singur episod fanii au si adoptat-o si au indragit-o pe Robin. Alchimia dintre Maya Hawke si Joe Keery este mai mult decat evidenta.

Fratii Duffy se pare ca se pricep de minune cu scrierea unor astfel de personaje, pe cat de dragute pe atat de serioase. Si-au imaginat pentru ele un pachet de situatii comice irezistibile in mijlocul magazinului de inghetata Scoops Ahoy si in centrul comercial Starcourt care culmineaza cu momentul in care cei doi adolescenti sunt drogati de catre maleficii Russes. Joe Keery s-ar pricepe de minune sa faca un spin off al serialului Stranger Things bazat doar pe personajul Steve Harrington.

Simtul sau in ceea ce priveste timing-ul este impecabil. Actorul stapaneste foarte bine absolut toate emotiile, atat cele negative cat si cele pozitive.

Masculinitate pozitiva. Pe Internet, Steve Harrington este extrem de popular, personajul fiind adesea comparat cu o „mama celibatara” care nu are timp sa mearga la intalniri si trebuie sa se ocupe de copii. Sau un baby sitter ocupat ce are in grija sase copii. Aceasta iversiune a rolurilor traditionale este de la o vreme extrem de contemporana. Steve nu este o reprezentare a masculinitatii toxice ci mai degraba a unei masculinitatii pozitive. Dupa ce este parasit de Nancy acesta nu ii poarta ranchiuna si se concentreaza asupera prieteniei sale cu Dustin. Pe langa ca este protector, a invatat sa fie extrem de tolerant, ca un om mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?